این روش در فروش بسیار موثره. اگر بخوایم مفهوم کلی روش بازاریابی رو بگیم، میشه گفت بازاریابی آنلاین یعنی استفاده از کانالهایی توی فضای اینترنت که میشه اونجا برند سازی کرد، یا به معرفی محصول و خدمات پرداخت و فروش داشت.
هدف بازاریابی آنلاین جذب مشتریهاییه که توی فضای اینترنت خرید میکنن یا از خدمات آنلاین بهرمند میشن. بازاریابی آنلاین کمک میکنه تا مخاطبهای علاقمند به خدمات و محصول شما، که توی فضای مجازی حضور دارن و دنبال این گونه خدمات و محصولات هستن، جذب و به مشتری تبدیل شن.این روزها بازاریابی آنلاین کمابیش جایگزین بازاریابی سنتی شده. تفاوت بازاریابی آنلاین و سنتی هم در اینه که بازاریابی سنتی برونگرا و بازاریابی آنلاین درونگراست.البته تفاوت های دیگری نیز دارد که در مقاله های دیگر به آن پرداخته ایم.
از مهمترین مزیتهای بازاریابی آنلاین اینه که شما مستقیما میتونین با تست کردن کانالهای بازاریابی مختلف بفهمین کدوم کانال بازدهی بیشتری براتون داره؛ مثل بررسی بازدیدکنندههای وب سایت که میتونه خیلی موثر باشه.
میتونین مشخصات مشتریتون رو هم از این طریق بررسی کنین. مشخصاتی مثل: سن، جنسیت و موقعیت جغرافیاییش. بعد از این بررسی میتونین از طریق ابزارهای موجود، مشتریهای مدنظرتون رو پیدا کنین. بعد از پی بردن به نیازهای مخاطب و پیدا کردن این نیازها هم میتونین اونها رو برطرف کنین. در اصل بازاریابی آنلاین به شما امکان میده که مخاطب هدفتون رو به راحتی پیدا کنین و سلیقهاش رو بشناسین و باهاش ارتباط برقرار کنین.
هزینههای عملیاتی توی بازاریابی آنلاین کمتره و از اون مهم تر محیط زیست از آسیبهای بازاریابی سنتی مصون میمونه. چون شما بجای اگهی چاپی یا بروشور از ایمیل و پیامهای اینترنتی استفاده میکنین. علاوه بر اون این مسئله هم وقت و هزینهی کمتری ازتون میگیره.
در بازارایابی آنلاین در عین حال که مخاطبتون رو نمیبینین بهش نزدیکین و اون هم میتونه هر لحظه باهاتون ارتباط برقرار کنه؛ این یعنی دسترسی راحت. در فضای وب محدودیت جغرافیایی مفهومی نداره و نمیتونه مانعی در ارتباط شما و مخاطبتون باشه.
از بخشهای جذاب این نوع بازاریابی، دستهبندی مشتریهاست. شما میتونین مشتریها رو براساس سلیقههاشون دسته بندی کنین و پیشنهادهای مرتبط با هر کدومشون رو توی طبقات مختلف جانمایی کنین. دستهبندیهای مختلف دیگهای هم وجود داره مثل دستهبندی بر اساس سن، جنسیت، محدوده ی جغرافیایی یا ....
بازاریابی کلیکی، پرداخت به ازای هر کلیک یکی از روشهای تبلیغاته و همونطور که از اسمش پیداست، شما در ازای دیده شدن و کلیک شدن تبلیغتون هزینهای رو پرداخت میکنین. این تبلیغ بسیار مثمر ثمره چرا که در اصل مخاطبین هدف شما رو کلیک میکنن.
هزینه ای که پرداخت میتونه متغیر باشه و بستگی به پلتفرم انتخاب شده، میزان تبدیل به ازای هر کلیک، اقدامات مخاطب یا تعداد نمایش وبسایت در موتور های جست وجو داره.
بازاریابی پرداخت به ازای کلیک به دو شکل متفاوت انجام میشه، روش تبلیغات وابسته به جست وجو و تبلیغات نمایشی یا تبلیغات همسان
روش اول : تبلیغات وابسته به جست و جو و تبلیغات نمایشی
توی این روش شما میتونین توی گوگل تبلیغ کنین یعنی مخاطبها از طریق سرچ کلمات کلیدی میتونن تبلیغات شما رو ببینن.
پلتفرمهای تبلیغاتی مربوط به تبلیغات نمایشی هستن، با استفاده از تبلیغات نمایشی میتونین خودتون رو به کسایی که توی وب میگردن معرفی کنین و تبلیغاتتون رو بهش نشون بدین. از مهمترین مزیتهای این تبلیغات امکان نشون دادن تبلیغتون به کساییه که دنبال محصول شما نبودن.
همونطور که از اسمش میشه حدس زد توی این روش شما باید از طریق ارسال ایمیل با مشتریهاتون ارتباط برقرار کنین و به همین ترتیب مشتریها و فروشتون رو افزایش بدین.
توی بازاریابی ایمیلی شما محصولات موجود رو به مخاطب یادآوری میکنین و از فراموش شدنش جلوگیری میکنین؛ دقیقا مثل شبکههای اجتماعی.
برخلاف شبکههای اجتماعی این روش امکانات بیشتری براتون فراهم میکنه؛ مثل پیشنهادهای فروش متنوع، فراخوانها و مسائل دیگهی مرتبط با تکنیکهای فروش
علاوه براین نکات شما میتونین از طریق ایمیل مارکتینگ مشتری رو به خرید تشویق کنین؛ مثلا میتونین به افرادی که حین خرید ایمیلشون رو ثبت میکنن، تخفیف بدین. یا میتونین به سرویسهای ویژهای در اختیار کسایی بذارین که اولین باره ایمیلشون رو توی سایت ثبت کردن.
توی این نوع بازاریابی کار اصلی شما تولید محتوا است. مثلا در مورد محصول یا خدماتتون فیلم تهیه میکنین یا مقالههایی جهت آگاهسازی مخاطب مینویسین تا مشتریهای قدیمی اطلاعات جدید به دست بیارن یا مشتریهای جدید خیالشون راحت شه که شما توی کارتون متخصصین و میتونین کمکشون کنین که بهترین انتخاب رو داشته باشن. البته قبل از شروع بازاریابی محتوا باید مخاطب هدفتون رو دقیق مشخص کنین.
محتوای تولیدی شما بر اساس نیازهاتون به این بخشها تقسیم میشه:
محتوایی که توی وبسایتتون منتشر میکنین
اینفوگرافهایی که امکان انتشارش توی سایر پلفترمها وجود داره
کتابهای الکترونیکی یا مقالهها و مطالعههای موردی که برای جذب مشتریهای علاقمند استفاده میکنین،
مطالبی که به عنوان مهمان به سایتهای دیگه میدین و از اونجا به سایت خودتون لینک میدین
حتما محتواتون رو بهینهسازی و به شکل منظم منتشرش کنین؛ در غیر این صورت نتیجهی مطلوبی نمیگیرین
بازاریابی شبکههای اجتماعی شامل بازاریابی ارگانیک یا بدون هزینه میشه.
البته شامل دستهی تبلیغات هزینهبر هم میشه که از طریق پلتفرمهای تبلیغاتی پرداخت به ازای کلیک همسان پلتفرم مورد نظر انجام میشه.
هدف از برگزارکردن کمپینهای بازاریابی، بهبود بخشیدن به ارتباط مخاطب و معرفی بهتر برندهاست.
در حال حاضر بین شبکههای اجتماعی موجود، اینستاگرام و تلگرام برای بازاریابی از سایر پلتفرمها کاراترن. البته برای موفقیت در بازاریابی اینستاگرامی، محتوایی که منتشر میکنین اهمیت ویژهای داره و اگر از کیفیت لازم برخوردار باشه، به راحتی به جذب فالور منجر میشه.