اگر شرکتی استارتاپی راهاندازی کردید و به دنبال چیدن برنامهای برای بازاریابی هستید، به هیچ عنوان بازاریابی محتوایی را فراموش نکنید.
شاید فکر کنید که بازاریابی محتوایی راهی زمانبر و هزینهبردار است ولی اگر با من همراه باشید به شما خواهم گفت که برای نتیجهگیری سریع در این زمینه باید چه راهی در پیش بگیرید.
برای موفقیت سریع دربازاریابی محتوای شرکتهای استارتاپی یا نوپا نیازاست تااستراتژی قوی ومنعطفی برای تولید محتوا ترتیب دهید وآن رابه شکلی هوشمندانه به اجرا دربیاورید. برای موفقیت توصیهها و نکات تخصصی را زیر نظر داشته باشید. موانع کمی برای ورود به بازاریابی محتوا وجود دارد. همین امر باعث شده است که این نوع از بازاریابی زودتر به نتیجه برسد و مقرون به صرفه باشد.
درست است که موانع کمی وجود دارد ولی این موانع خیلی بلندتر ودست نیافتنیتر از قبل شدهاند.
وبلاگ نوشتاری خالی دیگر جوابگو نیست مگر این که از محتوای چند رسانهای استفاده کنید. در حقیقت توقعات مشتری از شما بالا رفته است. در بسیاری از دسته بندی های کسب و کار، تعداد افراد موفق در حوزهی بازاریابی محتوا بسیار اندک است و در حقیقت شاید یک یا دو مورد در هر گزینه به چشم میآیند و شناخته شده هستند و محتوایشان کلیک بالایی دارد. طبق پژوهش آرفس تقریبا ۹۰.۶۳ درصد از کل مطالب گوگل هیچ گونه بازدیدکنندهای ندارند.
بد نیست ببینیم با توجه به این موضوع، چطور میتوانیم شانسمان را بالا ببریم.
توی این مقاله قرار است با شما در مورد برنامهریزی کمپینهای بازاریابی محتوا صحبت کنم. این که چطور میشه با کمترین هزینه، تاثیرگذار بود. در پایان خواهیم فهمید که چه نوع محتوایی ما را به موفقیت خواهد رساند.
در بسیاری از شبکههای اجتماعی، بازاریابان محتوایی که استارتاپهای موفقی را راهاندازی کردهاند، نکات آموزشی و تجربیات شان را با شما به اشتراک میگذارند. شما به کمک این تجربیات میتوانید به بهترین نتایج برسید. از جمله افرادی که در این راه همراه شما خواهد بود، علیرضا اکبری بنیانگزار شرکت A2 است. (لینک پیج by.akbari)
کارهای زیادی برای شروع وجود دارد:سئو، شبکههای اجتماعی و ... این تنوع میتواند سخت، هزینهبر و گیجکننده باشد.
وقتی بودجهتان کم است، لازم نیست یک دفعه توی تمام کانالهای مختلف بازاریابی سرک بکشید. این کار باعث میشود که خودتان را به دردسر بیاندازید.
بعضی از راههای بازاریابی محتوا نیاز به زمان بیشتری دارند، مثل سئو، شبکههای اجتماعی و پادکست. برای به ثمر رساندن این بخش نیاز است به قول معروف از جیب خرج کنید. برای این که از میزان فشار کم کنید، بهتر است برنامهای که در نظر دارید را با کمپینهای کوتاه مدت متعادل کنید و در مدتی کوتاه توجه مشتریانتان را جلب کنید.
به طور مثال میتوانید از تخفیف یا پیشنهادات ویژه برای جلب توجه مخاطبین و مشتریان استفاده کنید.
این کار به شما کمک میکند تا بازار را درک کنید، پیام برندتان را اصلاح کنید و برای خودتان فرصت خلق کنید.
به هرحال چه برای خودتان برنامهریزی بلند مدت ترتیب داده باشید و چه یک ابتکار کوتاه مدت به خرج بدهید، چارچوب چهار جانبهی زیر به شما کمک میکند تا برای استراتژی بازاریابی محتواییتان را دقیق برنامهریزی کنید و به موفقیت برسید.
قبل از شروع به برنامهریزی باید اهدافتان را مشخص کنید. این کار به شما کمک میکند تا تیم هماهنگی ترتیب بدهید، با اهدافتان ارتباط برقرار کنید و متوجه شوید که در مسیر موفقیت و پیشرفت قرار دارید یا نه.
اهداف شما به هدفهای عینی و قابل اندازهگیری تقسیم خواهند شد.
اهداف شما، دلیل چرایی یا دیدگاه شما را مشخص خواهند کرد. هدف تصاویر بزرگتری را ترسیم خواهد کرد. مثالهای اهداف بازاریابی از این قرارند:
- آگاهسازی با نرمافزارهای جوینده از طریق فعالیتهای پیآر (PR: Public Relation) روابط عمومی
- سازماندهی برنامهای به منظورایجاد روابط صنایع مرتبط
- ساختن بلاگ برای بالا بردن ترافیک اورگانیک با استفاده از سئو
اهداف شما قابل اندازهگیری هستند و کیفیت هدف را تعیین میکنند. احتمالا شما قبلا چیزی از نتایج کلیدی یا KPI شنیده باشید. چه به اهدافتان برسید چه نرسید، باید هدفگذاریدقیقی داشته باشید.
مثالهایی برای هدفگذاری:
- انتشار۲۰خبرتاپایان فصل سوم
- برگزاری۲برنامه ی شام با اینفلوئنسرهای کلیدی صنعت موردنظرتاپایان فصل سوم
- انتشار هر ماههی ۴ بلاک متمرکز بر کلمات کلیدیُ براساس ارکان محتوایی
پیام برند شما بیانگر ارزش و سودی است که به مخاطبان میرسانید. اگر برای کمپینسئو یا کمپین شبکههای اجتماعی برنامهریزی میکنید، باید در نظر داشته باشید که مخاطبین هدف شما همان سرنخها و مشتریها و چشماندازهای احتمالی شما هستند.
بنابراین با مخاطبان در مورد چالشهایی که پیش رو خواهند داشت گفتگو کنید. پیشنهادات منحصربه فرد و راهکارهایی مفید پیش رویشان بگذارید. به خاطر داشته باشید که بازاریابی محتوا، فقط این نیست که محصولتان را معرفی کنید و در مورد آن حرف بزنید. تولید محتوا یعنی این که به مخاطبانتان آموزشهای مرتبط با محصولتان ارائه کنید.
اگر یک کمپین روابط عمومی اجرا میکنید، در واقع مخاطبین هدف شما خبرنویس و روزنامهنگاری است که سعی دارید با او همکاری کنید. آنها به دنبال داستانهای جدید و جذاب هستند که البته احتمال دارد که این نیازها با مخاطبین هدف شما، تفاوتهایی داشته باشد.
در حالت ایدهآل، پیام شما برای مخاطبین هدف شما جذاب خواهد بود و به آنها ربط پیدا خواهد کرد.
هر کمپینی که راهاندازی میکنید، باید دقت داشته باشید که با اجرای آن قرار است کدام بخش قیف فروشتان را پر کنید. آنچه که برای مخاطب قدیمی شما جذاب است لزوما برای مخاطبان جدید شما جذاب نخواهد بود.
«بیشتر برندها نیاز ندارند تا برای تولید عجله کنند و انتظار نتیجهی سریع از برنامههایشان داشته باشند. به جای آن بهتر است محتوایی مفید تولید کنند و برای هر بخشی از آن وقت بگذارند.
به عنوان مثال؛ وبیناری را در نظر بگیرید. بازاریابان برای دعوت به آن و جذب مخاطب و ثبت نام، تلاش زیادی میکنند. هنگامی که وبینار برگزار شد، بیشتر برندها آن را در سایتشان قرار میدهند و احتمال دارد که با مبالغی کمتر آن را عرضه کنند.
به جای این کار میتوان دیدگاههای مختلف نسبت به این وبینار را جمعآوری کرد و قسمتهایی از آن را به محتوای نوشتاری تبدیل کرد. وبینار را به قسمتهای کوچک تبدیل کنید و کلیپهای جذاب از آن تهیه کنید تا نظر مردم را جلب کنید. آیا کسانی که در وبینارتان شرکت کرده بودند، سوالی پرسیده بودند؟این سوالات را به بلاگ یا پستی در شبکههای اجتماعی تبدیل کنید. حتی میتوانید محتوایی ویدیویی یا پادکست از آن تولید کنید. اگر ماهیت وبینار شما مکالمهمحور است، یک مجموعهی صوتی از آن میتواند جالب توجه باشد.
برای داشتن یک استراتژی بازاریابی محتوایی موثر نیازی به بودجه آنچنانی ندارید. محتوایی که مخاطب با آن به خوبی ارتباط برقرار کرده است را میتوانید به شکلهای مختلف ارائه دهید.
در پایان توجه داشته باشید که میتوانید از مشاورههای رایگان برای برنامهریزی استراتژی محتواییتان استفاده کنید. و بعد از آن اهداف بلند مدت و کوتاه مدتتان را مشخص کرده و دست به کار شوید.
توصیهی مابه تمام استارتاپهااین است که همزمان باراهاندازی کسب وکار وارد دنیای دیجیتال شوند.