• دوشنبه 10 مرداد 1401
  • 2023-05-24 09:21:35
  • 61
  • سئو

سئو چیست؟

سئو چیست؟

اگر شما جزو علاقمندان به داشتن وبسایت باشید، حتما اسم سئو به گوشتان خورده است، این کلمه اگرچه کمی عجیب به نظر می‌رسد، حاصل کلمات اولیه‌ی اصطلاح “search engine optimization”، است، که ترجمه‌ی لغوی آن همان بهینه‌ سازی موتور جستجو است.  در حقیقت سئو روشی است که توسط آن محتوای تولید شده‌ی شما برای گوگل ساده‌ تر و مفهوم‌ تر می‌شود. به کمک سئو می‌توانید محتوای سایتتان را به زبان گوگل ترجمه کنید. با استفاده از سئو کردن، هیچ نکته‌ی نامفهومی یا مبهمی از محتوای سایت شما برای گوگل باقی نمی‌ماند.  در اصل سئو باعث می‌شود که جستجو در سایت شما و دسته‌بندی مطالبتان برای گوگل آسان شود. سئو محتوای بارگزاری شده بر روی سایت شما را به روشی ساده به گوگل ارائه می‌دهد و به گوگل کمک می‌کند تا موضوعات نوشته شده در سایت شما را درک کند.

کم و بیش می‌توان گفت که سئو بازاریابی و فروش به روش آنلاین است ولی از نوع ارزان و دائمی آن.

به کمک سئو شما به سادگی می‌توانید در دنیای آنلاین از سایر رقبای خود جلو بزنید. سئو روشی علمی نیست بلکه از طریق تجربه به دست آمده است. اگر می‌خواهید بودن در دنیای آنلاین برای شما تبدیل به سرگرمی شود، حتما سئو را امتحان کنید. ولی توجه داشته باشید که سئو برای تمام گردانندگان سایت‌ها و فعالین دنیای آنلاین امری ضروری است. اگرچه سئو بازاریابی مبتنی بر تبلیغات نیست و بیشتر جنبه‌ی پیشنهادی دارد، ولی در موضع رقابت یک مزیت استراتژیک و کاربردی محسوب می‌شود.

خوب بد نیست بدانیم که اصلاً چرا سئو سایت اینقدر مهم است؟

در هر ثانیه 63000 جستجو در گوگل انجام میشود.

61 درصد از کسب و کارهای دنیا، سئو و بازاریابی محتوا را مهمترین روش بازاریابی خود میدانند.

به طور متوسط 41 درصد از هزینه های بازاریابی در شرکت های بزرگ در فضای آنلاین خرج میشود.

46 درصد از جستجوها در گوگل به کسب و کارهای محلی اشاره دارند.

نرخ تبدیل به مشتری و هزینه سئو در مقایسه با همه روش های دیگر پایین تر است.

برای این‌که بدانیم سئوی سایت چرا اینقدر مهم است، لازم است چند نکته را در نظر بگیرید:

در هر ثانیه 63000 جستجو فقط در موتور جستجوی گوگل صورت می‌گیرد.

61 درصد صاحبان کسب و کار در سراسر دنیا، اعلام کرده‌اند که سئو و بازاریابی از طریق محتوا، از بقیه‌ی روش‌های بازاریابی دیگر کارآمدتر است.

به صورت میانگین 41 درصد هزینه‌های بازاریابی شرکت‌های مطرح و بزرگ در فضای آنلاین سرمایه‌گذاری می‌شود.

46 درصد جستجوهایی که در گوگل انجام می‌گیرد، جستجوی کسب و کارهای محلی است.

برای این‌ که بفهمید سئو چطور کار می‌کند اول از همه باید بدانید که دسته‌ بندی موتورهای جستجو بر چه اساسی است، موتورهای جستجو مانند گوگل، ربات‌هایی دارند که مطالب را سایت به سایت مرور می‌کنند و با توجه به صدها فاکتوری که برای این ربات‌ها تعریف شده، دسته‌بندی را انجام می‌دهند. کیفیت محتوا و کلمات کلیدی جستجو شده، دو نمونه از این فاکتورها هستند. از دیگر عوامل مهم می‌توان سازگاری سایت با گوشی‌های همراه اشاره کرد. بدین معنی که شما باید مطالب منتشر شده در سایتتان را به نحوی ارتقا دهید که در هنگام جستجوی کلمات و موضوعات وابسته، سایت شما جزء اولین گزینه‌های در معرض دید و پیشنهاد شده‌ی موتور جستجو قرار گیرد. هرچه سایت شما در دسته‌ بندی پیشنهادی جایگاه بالاتری داشته باشد، بیشتر در معرض دید مخاطبان و مشتریان قرار خواهد گرفت و بازدید بیشتری خواهید داشت، سایت هایی که در نتایج بالا نباشند عملا هیچوقت دیده نخواهند شد.

قدم اول برای این بهینه‌سازی، یادگرفتن چگونگی کارکرد سئو است. موتورهای جستجویی مثل گوگل و بینگ از ربات‌هایی برای مرور کردن سایت به سایت مطلب مورد نظر استفاده می‌کنند و مطالب را دسته‌بندی کرده و در فهرست قرار می‌دهند، صدها فاکتور و نشانه وجود دارد که جایگاه صفحه‌ی مورد نظر را در این دسته‌ بندی تعیین می‌کند. این فاکتورها در شش گروه اصلی دسته‌ بندی می‌شود، به عنوان مثال کیفیت محتوا و کلمات کلیدی جستجو شده، عوامل پایه‌ی بهینه‌سازی محتوا هستند. قابلیت عنوان‌گردانی و سازگاری با موبایل هم از عوامل مهم ساختار سایت هستند.

الگوریتم های جستجو به گونه ای طراحی شده اند که صفحات معتبر مرتبط را نمایش می دهند و تجربه جستجوی کارآمدی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. با در نظر گرفتن این عوامل می‌توانید سایت و محتوای خود را به گونه‌ای بهینه‌سازی کنید تا صفحات شما در صدر لیست پیشنهادی موتور جستجو قرارگیرد.

با توجه به این توضیحات باید دریافته باشید که کار بهینه سازی موتور جستجو کاری زمان‌بر است ولی نشد ندارد، البته هدف من رسیدن به بهترین مکان در کوتاه‌ ترین زمان است. می‌توانم تضمین کنم که وبسایت شما جزو اولین پیشنهادات یا همان صفحه‌ی اول گوگل قرار بگیرد.

شاید قبلا تجربه کرده یا شنیده باشید که افراد یا شرکت‌های مربوطه علیرغم وعده‌های بلند پروازانه، در این زمینه با شکست مواجه شده‌اند. این گونه تجربه‌ها اغلب باعث بی‌اعتمادی و دلسردی می‌شوند. ولی پیشنهاد من به شما واقع‌بینی است. کلید حل چنین مشکلاتی کار گروهی است. یک تیم حرفه‌ای با اتاق فکری خلاق عناصری هستند که از هدر رفت پول و زمان جلوگیری می‌کنند، چرایی آن واضح است چون برای رسیدن به این کار برنامه‌ ریزی، هدف و راهکار ارائه می‌دهند.

استراتژی‌های ما ازاین قرارند؛

بررسی و تجزیه و تحلیل کار شما:

این امر به ما این امکان را می‌دهد که  زیرساخت‌های کسب و کار شما را نشانه قرار دهیم. بی‌فکر عمل کردن باعث اتلاف وقت می‌شود. بنابراین پیش از هرچیز نیاز است که کسب و کار شما را بشناسیم. کار گروهی نیز این امکان را می‌دهد تا  تمام جوانب آن را بررسی کنیم، دلیل آن هم ساده‌است این گروه با تحصیلات مختلف و سلیقه‌ها و اطلاعات متفاوت تمام جوانب کار شما را بررسی می‌کنند و با ایده‌های خلاقانه راهکاری را در پیش می‌گیرند که صد در صد بدون شکست است.

تهیه‌ی پروپوزال:

بعد از تجزیه و تحلیل ما پروپوزالی از کلید واژه‌های مورد نیاز یا پیشنهادی شما تهیه می‌کنیم، مخاطبان را دسته‌بندی می‌کنیم، سرفصل ارائه می‌دهیم و نقشه‌ی کلی سایت را برای رسیدن به سئوی بالا طرح ریزی می‌کنیم.

برگزاری کمپین برای مخاطبین هدف شما:

وقتی مخاطب هدفتان را بشناسید، به راحتی می‌توانید بازدیدکنندگانی برای خود دست و پا کنید که بالقوه می‌توانند به مشتری تبدیل شوند.

این کار به شما کمک می‌کند تا رتبه‌ی سایت شما در موتورهای جستجو بهینه شود.

برنامه‌ریزی برای پایبند کردن بازدیدکنندگان به سایت شما و ماندگاری طولانی مدتشان در وب سایت:

می‌دانید که در دنیای امروزی کاربران بی‌حوصله با نگاهی سرسری به همه چیز نگاه می‌کنند و اگر مطالب مورد نظرشان را پیدا نکنند، به سرعت صفحه‌ی شما را می‌بندند و به سراغ صفحه‌ی بعدی خواهند رفت. پس برای نگه‌داشتن آن‌ها باید برنامه داشت و نقشه کشید. برنامه ساده است، تولید مطالب مفید و البته جذاب، گاهی هم حاشیه سازی! هرچقدر کاربر مدت بیشتری در صفحه‌ی شما پرسه بزند، ترافیک ورودی وب سایت شما بالاتر خواهد رفت و تغییرات الگوریتمی موتورهای جستجو هیچ تأثیر منفی‌ای در جایگاه سایت شما نخواهد داشت.

 

برچسب‌ها :
  • سئو
  • موتور جستجو
  • بازاریابی
  • جایگاه سایت
  • اکادمی علیرضا اکبری

دیدگاه کاربران (0)