کوچینگ رویکرد جدیدی است که در ده سال گذشته محبوبیت فراوانی پیدا کرده و کاربرد آن در همه ابعاد زندگی فردی و شغلی روند روبه رشدی داشته است. این روش به افراد کمک میکند تا چشمانداز درستی از زندگی و اهدافشان داشته باشند و با آگاهی از نقاط ضعف وقوت و تکیه بر توانمندیها و کسب مهارتهای لازم به خودشکوفایی برسند و با غلبه بر موانع و مشکلات، اهداف و آرزوهایشان را عملی کنند.
هرچند با توجه به هدف و مبنای فلسفی کوچینگ میتوان از این روش در همه زمینهها استفاده کرد اما بیزینس کوچینگ یا کوچینگ کسب وکار یکی از پرکاربردترین و معروفترین انواع آن است. به همین دلیل در این مقاله میخواهیم به این شاخه از کوچینگ و تاثیرگذاری آن در کسب وکار نگاهی بیندازیم. بهعلاوه اگر به کسب اطلاعات بیشتر و راهنماییهای ارزشمندتر در این زمینه علاقهمندید، میتوانید به سایت byakbari.com مراجعه نمایید.
شاید شما هم مدتها است که در یک حرفه مشغول به کار هستید و در این زمینه تخصص و تجربه دارید. اما بهدنبال رشد و توسعه بیشتر و حل مشکلات کاری خود برای رسیدن به اهدافتان هستید. معمولا دستورالعملهای کلی برای موفقیت در کسبوکارها، مشکل شما را حل نخواهدکرد.تنها شما را گیج تر میکند. به همین دلیل دراینگونه مواقع بیزینس کوچینگ به صاحبان مشاغل و کسب وکارهای کوچک و بزرگ، حتی کارآفرینان کمک میکند تا با رفع موانع به اهداف خود برسند. در این روش یک کوچ وضعیت کسب وکار یا سازمان شما را بهطور مستقل و از ابعاد گوناگون بررسی می کند. به این ترتیب مشکلات موجود را میبیند و با کشف پتانسیلهای فردی و تقویت آنها، کسب وکار شما را به سمت پیشرفت و توسعه بیشتر هدایت میکند.
کوچهای کسب وکار افرادی هستند که با تکیه بر تخصص و تجربهای که دارند، به صاحبان کسب وکارهای مختلف کمک میکنند تا به خواستهها و اهدافشان برسند. بنابراین بهتر است در این زمینه از تجربیات افراد آگاه استفاده کنید تا در وقت و انرژی خود صرفهجویی کرده باشید. شما میتوانید برای بهبود شرایط کاری خود از تجربیات کارشناسان مجرب سایت byakbari.com که در حوزههای مختلف کسب وکار دستی بر آتش دارند، بهرهمند شوید.
در فرایند بیزینس کوچینگ یک کوچ به شما کمک میکند تا در کوتاهترین زمان مشکلات و موانع موجود برای رسیدن به اهداف شغلی خود را پیدا کنید و مسئولیت آنها را بپذیرید. سپس با شناخت استعدادها و قابلیتهایتان، به رشد و توسعه فردی شما کمک میکند. درواقع یک کوچ همه مهارتهایی را که برای رفع موانع موجود به آنها نیاز دارید، به شما آموزش میدهد. در نتیجه در سایه خودآگاهی و هدفگذاری مطلوب و با استفاده از توانمندیهای خود به بهرهوری بیشتر خواهید رسید و کسب وکارتان رونق میگیرد.
درواقع هدف اصلی استفاده از این رویکرد افزایش بهرهوری است، به این معنا که بتوانید با صرف کمترین هزینه بیشترین سودآوری را داشته باشید. اما بیزینس کوچینگ چگونه به افزایش بهرهوری کمک میکند؟ در وهله اول در این فرایند میآموزید که به خود و کسب وکارتان اعتماد داشتهباشید، بهخصوص در زمان بروز مشکلات و بحرانهای مختلف. شما در این روش یاد میگیرید که با تکیه بر توانمندیهای خود، بهترین عملکرد را داشته باشید و از انرژی و امکانات خود بهترین بهره را ببرید.
همچنین یک کوچ وضعیت کسب وکار شما را از زوایای مختلف ارزیابی میکند. بنابراین بهراحتی میتواند عیب و ایراد کسب وکار شما را پیدا کند. از طرفی با نگاه خلاقانه خود چشماندازهای تازهای را معرفی میکند که شاید شما قادر به تشخیص آنها نباشید. همین موضوع باعث میشود در مواجهه با بحرانها با کمک و راهنمایی یک کوچ، با صرف کمترین هزینه به نتایج دلخواه برسید. درنهایت از آنجا که همیشه پیشرفت و توسعه فردی درهر سازمان لازمه افزایش بهرهوری است، استفاده از بیزینس کوچینگ این فرصت را در اختیار شما قرار میدهد تا علاوه بر رشد و توسعه فردی افراد در مجموعه و شکوفا کردن استعدادهایشان، با حداکثر توانمندیها و امکانات خود در جهت تحقق اهداف سازمانی قدم بردارید.
فرایند بیزینس کوچینگ مراحل مختلفی دارد و یک کوچ در هر مرحله نقشهای متفاوتی را ایفا میکند. اجرای هر کدام از این مراحل به میزان تجربه و آگاهی افراد در کسب وکار، مهارت و توانمندیهایشان بستگی دارد. البته یک کوچ حرفهای هرگز در یک مرحله ثابت باقی نمیماند و مرتب روی نقشهای مختلف خود مانور میدهد. این امر تنها با بررسی و ارزیابی مداوم رابطه کوچینگی امکانپذیر است.
مرحله دستوردهی: اگر افراد در مدیریت کسب وکار خود تجربه کمی داشتهباشند، در این مرحله کوچ به آنها راهکارها و توصیههای لازم را ارائه میکند. درواقع وجه تمایز بیزینس کوچینگ با دیگر انواع آن در همین است که یک کوچ میتواند توصیهها و راهکارهایش را در اختیار افراد قرار دهد. در این مرحله بیزینس کوچ، تجربیات، رویکردها و راهکارها و نتایج حاصل از آنها را با مراجعهکننده در میان میگذارد.
مرحله متقاعدکردن: افرادی که در کسبوکار خود صاحب تجربه هستند، در این مرحله بیزینس کوچ آنها را به چالش میکشد و متقاعدشان میکند تا راهحل مشکلات خود را پیدا کنند. نقش کوچ در این مرحله هدایت و جهتدهی به افراد و ارائه رویکردهای جدید و ترغیب آنها برای عملیکردن راهحلها است.
مرحله همکاری: این مرحله زمانی است که صاحبان کسبوکار از تجربه و مهارت کافی در حرفه خود برخوردار هستند. بنابراین میتوانند با کمک بیزینس کوچ مسائل و مشکلات کاری خود را بررسی و راهکارهای مطلوب را طراحی کنند. نقش کوچ در این مرحله راهنمایی و هدایت افراد برای مستقل عملکردن و مدیریت موقعیتهای مختلف است.
مرحله تاییدکردن: این مرحله زمانی است که صاحبان کسبوکار تجربه کافی را دارند و با توجه به توانمندیهای خود میتوانند کسب وکار موفقی داشتهباشند. در اینجا بیزینس کوچ به آنها کمک میکند تا اهداف خود را بشناسند، موانع موجود را بررسی کنند و در مسیر تحقق آمال و آرزوهایشان قدم بردارند. در این مرحله یک کوچ علاوه بر آنکه باید شنونده خوبی باشد، باید افراد را برای تصمیمگیریهای حیاتی و عملیکردن آنها ترغیب کند.
همانطور که اشاره شد استفاده از بیزینس کوچینگ در هرموقعیت و شرایطی میتواند کسب و کار شما را متحول کند و با افزایش بهرهوری و استفاده از همه ظرفیتهای موجود، رونق بیشتری به آن ببخشد. از طرفی در دنیای امروز و رقابت تنگاتنگی که در همه حوزههای کاری وجود دارد تنها کسب دانش نمیتواند کلید موفقیت شما باشد. به همین دلیل بیزینس کوچینگ بهعنوان یکی از کارآمدترین روشهای مدیریت عملکرد، ضامن پیشرفت و توسعه کسب وکار شما است.
بنابراین اگر بهدنبال موفقیت بیشتر و رونق کسبوکارتان هستید، سایت byakbari.com در دسترس شما است. با مراجعه به این سایت میتوانید از مشاورههای ارزشمند کارشناسان این سایت بهرهمند شوید و زندگی کاری خود را متحول کنید و بروز باشید.