۷ راه برای رشد سریع کسب و کار

۷ راه برای رشد سریع کسب و کار

عوامل موثر در رشد کسب و کار


کسب و کارها با وجود بازار رقابتی و پیشرفت تکنولوژی باید مدام خود را به روز نگه دارند و برای ادامه حیات تلاش کنند. در این میان عوامل مختلفی برای رشد و ترقی هر کسب و کاری وجود دارد که با آگاهی از آنها می‌شود مسیر بیزینس را با سختی کمتری طی کرد. در ادامه به بررسی عواملی می‌پردازیم که باعث رشد و ترقی کسب و کارها می‌شود پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

منظور از رشد در کسب و کار چیست؟

انگیزه اصلی صاحبان کسب و کارها، رشد میزان فروش و موفقیت در کسب و کار است. رشد کسب و کار یعنی گسترش و توسعه شرکت به روش‌های مختلف. رشد هر کسب و کاری به چند طریق صورت می‌گیرد و منوط به یک روش ثابت نیست. در این مطلب برخی از انواع مدل‌های رشد را بررسی می‌کنیم.

رشد ارگانیک کسب و کار

منظور از رشد طبیعی یا ارگانیک در کسب و کار رشدی است که به صورت محسوس قابل مشاهده عموم است و این رشد می‌تواند شامل تولید محصول جدید و یا دکوراسیون جدید ویترین مغازه باشد. در رشد ارگانیک هر کسب و کاری از طریق فرآیندهای داخلی و با تکیه بر منابع خود رشد می‌کند. با رشد ارگانیک میزان فروش محصولات یا خدمات بیشتر می‌شود و ضرورت ایجاد فضای فیزیکی بزرگتر افزایش می‌یابد.
استراتژی رشد ارگانیک برای کسب و کارهای نو پا بهترین گزینه است اما نباید به صورت بلند مدت روی آن تمرکز کرد. همچنین باید در نظر داشته باشید که رشد ارگانیک یک اتفاق آنی نیست و زمان بیشتری نیاز است تا کسب و کار شما با این روش رشد کند. این نوع رشد برای سرمایه گذاران بسیار مهم است زیرا آنها می‌خواهند مطمئن شوند که شرکتی که در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند، می‌تواند بیش از سال قبل کسب درآمد کند یا خیر.

رشد استراتژیک

بر خلاف رشد ارگانیک در این روش به منابع مالی و بودجه کافی نیاز است. در حالت ایده آل این انتظار می‌رود که این منابع از طریق رشد ارگانیک تامین شود. رشد استراتژیک موجب توسعه و ترقی کسب و کار در بلند مدت می‌شود و از نمونه‌های این مدل رشد می‌توان به مواردی مانند به روز رسانی استراتژی بازاریابی و یا تولید محصول جدید اشاره کرد.
چهار استراتژی اساسی در رشد استراتژیک عبارتند از نفوذ در بازار، توسعه محصول، توسعه بازار و تنوع بخشی. منظور از نفوذ در بازار، گسترش سهام از طریق کاهش قیمت و افزایش بازاریابی است. توسعه محصول به معنی ارائه محصولات و خدمات جدید است. فرآیند معرفی محصولات و خدمات به بازارهای جدید را توسعه بازار می‌گویند. بازارهای جدید بر اساس جمعیت دموگرافیک، جغرافیایی و... بخش بندی می‌شوند و به سگمنت‌های کوچکتر تقسیم می‌شوند تا فعالیت در آنها آسان‌تر شود. استراتژی تنوع بخشی، تولید محصول جدید برای بازار جدید است که با ریسک زیادی همراه است اما می‌تواند بازده قابل توجهی برای کسب و کار داشته باشد.

رشد داخلی

در استراتژی رشد داخلی تمرکز اصلی بر روی بهینه سازی فرایند کسب و کار داخلی است و هدف اصلی افزایش درآمد از این طریق است. البته رشد داخلی به رشد ارگانیک هم معروف است. باید بدانید که رشد داخلی زمان‌بر است چرا که شرکت‌ها باید منابع و پتانسیل خود را بررسی کنند و بعد به فکر برنامه ریزی و استراتژی درست باشند تا در نهایت بتوانند آن را اجرا کنند. رشد داخلی موجب درک عمیق نقاط ضعف و قوت بیزینس می‌شود. علاوه بر این رشد خارجی به شرکا و عوامل بیرونی وابسته است، حال آنکه رشد داخلی کاملا مستقل است و امکان اجرا آن به صورت منعطف وجود دارد. به طور کلی ۵ روش برای رشد داخلی وجود دارد که شامل افزایش تولید، توسعه محصول جدید، ایجاد بازار جدید، افزایش سهم در بازار فعلی و ایجاد یک کسب و کار جدید است.

ادغام، مشارکت و تملک

در این مدل از رشد ریسک بالایی برای شرکت‌ها وجود دارد اما غالبا نتیجه مطلوبی به همراه دارد. ادغام، مشارکت و یا تملک موجب قدرتمند شدن شرکت‌ها می‌شود و این امکان را فراهم می‌کند تا به بازارهای جدید راه پیدا کنید.

راه‌های رشد سریع

حال که با انواع مختلف روش‌های رشد آشنا شدید به سراغ راه‌های مختلف رشد می‌رویم که می‌تواند این روند را تسریع کند.

ایده‌های نو برای رشد

یکی از جنبه‌های مهمی که باید برای اطمینان از رشد مداوم و پایدار کسب و کار به آن توجه کنید، ساختار و مدیریت کسب و کار است. استفاده از ایده‌های نو می‌تواند موجب رشد و توسعه کسب و کارها بشود. مثلا ممکن است سرمایه گذاری در بازاریابی رسانه‌های اجتماعی ایده خوبی به نظر برسد اما شیوه‌های جدید پایدار موجب جذب مشتریان بیشتر می‌شود. مواردی مانند دید باز نسبت به ایده‌های جدید، بودجه بندی و مدیریت امور مالی،
ساختار و مدیریت کسب و کار، بازاریابی، استفاده از شیوه‌های سازگار با محیط زیست و داشتن اهداف روشن و واضح نیز به رشد شما کمک خواهد کرد که در ادامه هر یک را بررسی می‌کنیم.

دید باز نسبت به ایده‌های جدید

یکی از راه‌های رشد در هر مسیری استفاده از فرصت‌ها است اما بعضی از این فرصت‌ها با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی پایدار و تکرار پذیر نیست و نمی‌توان روی آن حساب باز کرد. پس با توجه به شرایط متغییر نیاز است تا صاحبان کسب و کار، ذهنی باز و آماده داشته باشند تا از فرصت‌ها در لحظه استفاده کنند. تشخیص به موقع و یا حتی زود هنگام کمک می‌کند تا از رقبای خود جلو بزنید. ایده نو می‌تواند یک تغییر کوچک مانند دو زبانه کردن سایت شرکت باشد، که شاید خیلی مهم به نظر نرسد اما در دنیایی که زمان، حکم طلا را دارد صاحبان تجارت‌ها به سمت شرکت‌هایی می‌روند که انتقال اطلاعات را به سرعت انجام می‌دهند و جهانی هستند. این دو زبانه بودن در بسترهایی مانند اینستاگرام نیز می‌تواند کارگشا باشد. در نظر داشته باشید که این یک مثال ساده بود اما با مشاوره گرفتن از افراد متخصص تیم آکادمی کسب و کار اکبری می‌توانید به ایده‌های نو دست پیدا کنید.

بودجه بندی و مدیریت امور مالی

همانطور که انتظار می‌رود برنامه مالی قوی و بودجه بندی درست می‌تواند مسیر رشد را هموار کند. اولین قدم برای برنامه ریزی، مشخص کردن میزان سودی است که در شش ماهه اول سال انتظار آن را دارید. همچنین باید مواردی مانند مخارج احتمالی مربوط به بازاریابی، تبلیغات، حقوق، قبض برق و آب و... نیز را به صورت دقیق مشخص کنید. بودجه بندی کمک می‌کند تا اولویت‌های شرکت برای اعضا مشخص شود. مرحله بعدی تخصیص پول برای هر بخش است که باید با برنامه درست و اصولی پیش بروید. علاوه بر این باید برای وام‌ها و قرض‌های خود برنامه ریزی کنید تا مشمول جریمه دیرکرد نشوید.

ساختار و مدیریت کسب و کار

منظور از ساختار کسب و کار سطوح سلسله مراتبی و بخش‌های مختلف است که هر یک نقش مهمی در رشد و پیشرفت کسب و کار دارند. بنابراین نیاز است تا وظایف و اصول هر بخش به طور جداگانه تعیین شود تا همگان به وظایف خود آگاه باشند و مدیریت درستی صورت بگیرد. همچنین با داشتن یک ساختار و چارچوب اصولی، اهداف شرکت محقق می‌شود و موجب هماهنگی بین بخش‌های مختلف شرکت می‌گردد.
شرکت‌ها از لحاظ ساختاری به شرکت‌با مالکیت انحصاری، شرکت‌با مالکیت شراکتی، شرکت با مسئولیت محدود (LLC)، شرکت‌های کلاس C و شرکت‌های کلاس S تقسیم می‌شوند. شرکت‌هایی که مالکیت انحصاری دارند، در واقع به صورت رسمی ثبت نشده اند و مثلا تنها از طریق اینستاگرام کسب درآمد دارند. شرکت‌هایی که مالکیت شراکتی دارند بیش از یک نفر در سود و زیان آنها دخیل هستند و به صورت شراکتی اداره می‌شوند. همچنین اعضا شرکت‌هایی که مسئولیت محدود (LLC) دارند، می‌توانند به صورت محدود و تعیین شده عمل کنند و شخصا هیچ مسئولیتی برای پرداخت بدهی‌ها و قرض‌های شرکت ندارند و این قبیل هزینه‌ها باید از سود شرکت پرداخته شود. شرکت‌های کلاس C و S از لحاظ مالیاتی با هم تفاوت دارند و در شرکت‌هایی با کلاس S مالیات به همه بخش‌ها حتی سهام‌داران نیز تعلق می‌گیرد و در شرکت‌هایی با کلاس C مالیات به درآمد شرکت تعلق می‌گیرد و در صورت واگذاری دوباره باید مالیات پرداخت شود. البته این دسته بندی در سطح جهانی است و هر کشور با توجه به قوانین مالیاتی خود اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

بازاریابی

داشتن یک استراتژی درست برای بازاریابی و تبلیغات می‌تواند شما را از سایر رقبا متمایز کند. بازاریابی دیجیتال یکی از روش‌های به روز و پربازده است که اغلب شرکت‌ها آن را انتخاب می‌کنند اما تنها در صورت داشتن یک برنامه اصولی امکان دیده شدن از این طریق وجود دارد چرا که تبلیغات دیجیتالی بازار داغ و شلوغی دارد. تعامل با مشتریان یکی از اهداف مهم در بازاریابی دیجیتالی است که موجب می‌شود تا مخاطبین شما وارد قیف فروش شوند و تبدیل به مشتری وفادارتان گردند.
به راه اندازی کمپین تبلیغاتی و استفاده از ابزارهایی مانند پوش نوتیفیکیشن، ایمیل مارکتینگ، نرم افزارهای مدیریتی، شبکه‌های اجتماعی، سئو و... از روش‌های معمول و مرسوم است که اگر توسط تیم متخصص و با تجربه اجرا شود، می‌تواند نتایج خوبی در برداشته باشد. تیم آکادمی کسب و کار اکبری با مشاورین و متخصصین خود در خدمت شما است تا در بحث بازاریابی و تبلیغات کمتر دچار اشتباه شوید و با صرف انرژی و زمان کمتر به بهترین نتایج برسید.

استفاده از شیوه‌های سازگار با محیط زیست

امروزه اغلب افراد جامعه با مشکلات محیط زیست مانند گرم شدن کره زمین، مصرف بی‌رویه پلاستیک، انقراض گونه‌های کمیاب در حیات وحش و... آشنا هستند و حامی حرکت‌های بشر دوستانه‌ای هستند که به محیط زیست کمک می‌کند. هر گونه فعالیت در این حوزه می‌تواند موجب رشد شما شود چرا که مردم به این نوع حرکت‌ها عکس العمل مثبت نشان می دهند و امکان بیشتر دیده شدن شرکت شما زیاد است. ارائه خدمات و محصولاتی که با سبک زندگی پایدار هماهنگ است نیز در ترقی و توسعه شرکت‌ها موثر است. همچنین این محصولات و فعالیت‌های سازگار با محیط زیست روی چهره برند شما تاثیر می‌گذارد و موجب محبوبیت و اعتماد بیشتر می‌شود.

اهداف روشن و واضح

انتظار می‌رود که هر کسب و کاری اهداف روشن و واضحی را برای خود ترسیم کند. اهداف معمولا به شکل بلند مدت و کوتاه مدت ترسیم می‌شوند. غالبا اهداف بلند مدت بازه پنج ساله دارند و برای تحقق آنها باید صبر و حوصله پیشه کرد. اما اهداف کوتاه مدت در بازه کوتاه‌تری محقق می‌شوند و موتور محرک کسب و کار شما خواهند بود. هدف باید قابل اندازه گیری باشد و بتوان آن را پیگیری کرد. همچنین هدف باید قابل دستیابی باشد و بر اساس واقعیت آن را مشخص کنید چرا که در صورت عدم دستیابی به این اهداف هیچ انگیزه‌ای برای ادامه وجود نخواهد داشت. منظور از هدف واقع گرایانه هدفی است که با توجه به شرایط داخلی شرکت و شرایط خارجی مانند شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی طراحی شود. علاوه بر این زمانبندی و محدود کردن هدف یکی از ویژگی‌های هدف خوب به شمار می‌رود. منظور از محدودیت زمانی، مشخص کردن یک بازه زمانی برای پایان و رسیدن به آن هدف است. مثلا مشخص شود که تا پایان سال قرار است از نقطه A به نقطه B برسید.

سخن پایانی

در این مطلب به مسئله رشد کسب و کارها و انواع مدل‌های رشد پرداختیم. همچنین روش‌هایی که تسریع کننده رشد کسب و کارها هستند را بررسی کردیم. همانطور که گفته شد رشد کردن و توسعه کسب و کار آسان نیست و نیاز است تا در این زمینه از متخصصین کمک بگیرید. مشاورین تیم آکادمی کسب و کار اکبری شما را در این حوزه راهنمایی می‌کنند و با استفاده از خدمات شرکت می‌توانید بهترین راه را برای رشد انتخاب کنید.

 

برچسب‌ها :
  • کسب و کار‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
  • بازاریابی
  • رشد کسب و کار
  • اکادمی کسب و کار اکبری

دیدگاه کاربران (0)